Péntekig kérhetik a szülők az iskolai felmentést - csalad.hu
CSALAD.HU
Ahol otthon vagy!

Péntekig kérhetik a szülők az iskolai felmentést

MTI
2020. jan. 29. 8:22
Kisgyermeket nevelünk

Január 31-ig kérelmezhetik a szülők, ha tanköteles korú gyermekük beiskolázásában egy év halasztást szeretnének kérni. Fennakadások nélkül zajlik az iskolai felmentési kérelmek feldolgozása az Oktatási Hivatalnál – közölte a szervezet.

Azok a szülők, akiknek gyermeke tanköteles korú, de szeretnének egy év halasztást kérni a beiskolázás alól, még 2020. január 31-ig adhatják be kérelmüket az Oktatási Hivatal honlapján olvashatók szerint.

Az intézmény tájékoztatása szerint a legfőbb cél az, hogy kiszűrjék a gyermek szempontjából hátrányos és indokolatlan felmentéseket.

Emlékeztettek: az Oktatási Hivatal nyolc napon belül dönt a beadványokról, amennyiben a szülő által megküldött kérelem és dokumentumok alapján erre lehetősége van. Ha nyolc napon belül nem hozható döntés, az Oktatási Hivatal teljes eljárásban, vagyis legfeljebb hatvan napon belül dönt a kérelemről.

7220 kérelem érkezett

Közölték: az iskolakezdés elhalasztása érdekében az Oktatási Hivatalhoz eddig országosan mindösszesen 7220 kérelem érkezett, a feldolgozásuk folyamatos, fennakadástól mentes. Több mint kétezer egyértelműen megítélhető ügyben már döntés is született.

Jelezték: az Oktatási Hivatal a jogszabályoknak megfelelően az esetek mintegy kétharmadában szakértőként rendeli ki a pedagógiai szakszolgálatokat, és a szakvéleményük alapján hoz döntést.

(fotó: Shutterstock)