Saját háziorvosi rendelőt kaptak újrakezdő családok - csalad.hu
CSALAD.HU
Ahol otthon vagy!

Saját háziorvosi rendelőt kaptak újrakezdő családok

Ökumenikus Segélyszervezet
2019. jún. 17. 14:55
Kisgyermeket nevelünk

Doktor Pont néven adott át hiánypótló intézményt Kastélyosdombón az Ökumenikus Segélyszervezet és az E.ON.

Kastélyosdombó és közvetlen környéke infrastrukturális szempontból fejlesztésre szorul, eddig helyben nem volt megfelelő épület a rendszeres orvosi, illetve fogorvosi ellátáshoz. A legközelebbi nagyobb településekre, Barcsra és Szigetvárra pedig költséges eljutniuk az amúgy is nehéz körülmények között élő lakosoknak.

Az új egészségház a falu központi részén, a templom közelében nyílt. Az épületben háziorvosi rendelő, fogorvosi rendelő és fodrászat is szolgálja a falu lakóinak egészségét a jövőben. Mindez a település felzárkózása mellett Kastélyosdombó megtartó képességét is erősíti. Az épületben a rendelő mellett váróhelyiség is van, és a mozgássérültek számára is megközelíthető.

Nagy öröm, hogy az elmúlt években az Ökumenikus Segélyszervezet részese és aktív alakítója lehetett Kastélyosdombó és térsége fejlődésének. A megvalósult fejlesztéseket az elmúlt években mindig újabb tervek követték, melyek azonban nem valósulhatnának meg összefogás, különösen is a Segélyszervezet stratégiai partnereinek támogatása nélkül – fogalmazott Lévai Anikó, az Ökumenikus Segélyszervezet jószolgálati nagykövete az átadáson.

– Az Ökumenikus Segélyszervezet 2013 óta tartó kastélyosdombói modellprogramja mára messze túl mutat a településen elsőként létrehozott családok átmeneti otthonán – mondta Lehel László, a Segélyszervezet elnök-igazgatója.

Felidézte: az elmúlt években a segélyszervezet számos család újrakezdését és letelepedését segítette, gyermekfejlesztő programot működtet, valamint az általa alapított szociális szövetkezet keretei között több munkahelyteremtő beruházást is megvalósított, többek között tangazdaság, sajtműhely, komlóültetvény és gyógynövényszárító létrehozásával.