Segítség a pályaválasztásban – új kezdeményezés Dunakeszin - csalad.hu
CSALAD.HU
Ahol otthon vagy!

Segítség a pályaválasztásban – új kezdeményezés Dunakeszin

Dunakeszi Város Polgármesteri Hivatal
2020. jan. 31. 12:11
Kamasz a családban

Március 4-én indul Dunakeszin a fiatalok tehetséggondozó műhelye, a Dunakeszi Diák Akadémia.

A város célja, hogy helyben felkarolja a tehetségeket, tapasztalathoz juttassa őket a munka világában, segítséget kapjanak a pályaválasztásban mentális és szakmai szempontból egyaránt, a város pedig a fiatalokon keresztül új impulzusokhoz jusson, kreativitással, új szemlélettel gazdagodjon.

Dunakeszi sok tekintetben egyedülálló agglomerációs település, ahol sikeres közösségépítés történt, szabad szemmel is jól látható teljesítményt tud felmutatni a város, a vezetés pedig önmaga számára folyamatos fejlesztési tempót diktál. A legújabb programmal – a Dunakeszi Diák Akadémia indításával – a helyi fiatalokat szólítják meg - írja közleményében Dunakeszi Város Polgármesteri Hivatala.

Az egyik legfontosabb városi eredményünknek azt tartom, hogy Dunakeszin jó közösséget hoztunk létre – hangsúlyozta Dióssi Csaba polgármester. – Sok fiatal család él itt, Dunakeszi egyike annak az 5 járásnak, ahol pozitív népesedési mutatókkal büszkélkedhetünk, így adott a feladat, hogy a város fiataljait is bevonjuk az alkotómunkába. Azt szeretném, ha nem csak résztvevői, hanem kezdeményezői is lennének a fejlesztéseknek.

A Dunakeszi Diák Akadémia az önkormányzat támogatásával egy ingyenes képzési program a 17-23 év közötti dunakeszi fiatalok számára. Jelentkezni a dunakeszi.hu oldalon keresztül letölthető űrlapon lehet. Jelentkezési határidő 2020. február 19. A határidőt követően a jelentkezőket elbeszélgetésre hívják, ez alapján választják ki az Akadémia növendékeit.

A program március 4-től május 9-ig tart.