Szakértők segítik az eligazodást a gyereknevelési módszerek között - csalad.hu
CSALAD.HU
Ahol otthon vagy!

Szakértők segítik az eligazodást a gyereknevelési módszerek között

Kapcsolódó Nevelés Egyesület
2019. máj. 22. 11:22
Kisgyermeket nevelünk

Meseterapeutától az ötgyermekes bloggerig, szexuálpszichológustól gyermekmediátorig, számos szakember gyűlik össze szombaton a Babolygó Óvodában, hogy megmutassák az utat a felhőtlenebb családi élet felé.

Az „Összekapcsoló nap – Együtt a boldogabb családokért” egy olyan kezdeményezés, amely összegyűjti a módszereket a gyermekekkel való élet egyszerűbbé tételéhez és a melegszívű, tudatos szülőség megvalósításához. Lesznek olyan gyermekkel, babával látogatható workshopok, mint a babajelbeszéd vagy a Contakids módszer, és kifejezetten szülőknek szóló műhelymunkák például a gyerekek pszichoszexuális fejlődéséről.

„Manapság számtalan újabb és újabb könyv, módszer érhető el, amelyek a gyereknevelés embert próbáló feladatát hivatottak megkönnyíteni, de szülőként gyakran mégis elveszünk az információtengerben” – állítja Balogh Fruzsina szervező. A Kapcsolódó Nevelés Egyesület elnöke hozzáteszi ugyanakkor, hogy „a kapcsolódás más szülőkkel, a találkozások, a hiteles szakemberek megismerése, az interaktivitás mind olyan élmények, amelyek segítenek eligazodni az új módszerek között, és támogatják a szülőket abban, hogy a nekik leginkább való lehetőségre bukkanjanak rá.”

A rendezvény részletes programja