Százmilliókból újulnak meg a strandok - csalad.hu
CSALAD.HU
Ahol otthon vagy!

Százmilliókból újulnak meg a strandok

Magyar Nemzet
2019. okt. 11. 7:15
Életmód

Az elkövetkezendő években megújul a Velencei-tó valamennyi strandja, első lépésben a kormány strandonként százmillió forint támogatást ad a munkálatokhoz – jelentette be velencei sajtótájékoztatóján a Magyar Turisztikai Ügynökség (MTÜ) vezérigazgatója.

A Balatonon és a Tisza-tónál már történtek fejlesztések, most következik a Velencei-tó térsége is, ahol a támogatásokból ugyancsak infrastruktúra-fejlesztéseket végeznek.

Szeptember végén jelentette be Guller Zoltán: folytatódik a Tisza menti strandok fejlesztése is, a második ütemben október 15-én egymilliárd forint keretre írnak ki pályázatot. A környék fürdőhelyeinek felújítása tavaly kezdődött, amikor több mint 700 millió forintra hét település pályázott sikeresen – idézte fel a Magyar Nemzet.

A támogatásokból itt is infrastruktúrát fejlesztenek, ami többek között érinti a mosdókat, öltözőket, padokat, a füvesítést, a wifihálózat kiépítését, a vízi attrakciók kialakítását.

Az összesen 85, közülük 55 fizetős és 30 szabad balatoni strand is újra sorra kerül: a fejlesztések harmadik üte­mében ötmilliárd forintos hazai forrással kalkulálhatnak az önkormányzatok, ezenfelül pályázati lehetőség nyílik valamennyi balatoni csúszda megújítására is jövő nyárig.

Két éve a fizetős strandok, idén pedig a balatoni szabadstrandok kaphattak támogatást infrastruktúrájuk fejlesztésére.