Támad az óriás szalmonella! - csalad.hu
CSALAD.HU
Ahol otthon vagy!

Támad az óriás szalmonella!

Nébih
2019. dec. 18. 8:05
Életmód

Innovatív eszköz segítségével fordul a fiatalok felé a Nemzeti Élelmiszerlánc-biztonsági Hivatal, hogy felhívja a figyelmet az élelmiszer-biztonság fontosságára.

A TISZTOGATÓ névre keresztelt játék a Nébih virtuális valóság-szimulációja, mely Oculus Rifttel (virtuális valóság szemüveggel) játszható.

A Nébih kiemelt célja egy olyan tudástár létrehozása és változatos eszközökkel történő bemutatása, amelynek segítségével a legfiatalabbak is megismerkedhetnek az élelmiszer-biztonság alapjaival. A már megszokott játékos feladatok, bemutatók, kiadványok után most a virtuális valóság (VR) világába csempészik bele a legfontosabb élelmiszerbiztonsági alapszabályokat.

A TISZTOGATÓ VR játékban egy konyhában kell megoldanunk hét élelmiszerbiztonsági hibát. Minden sikeresen elhárított vészhelyzet után munícióhoz jutunk, amivel a ránk támadó, óriás szalmonella baktériumokat „likvidálhatjuk”, így tisztítva meg a konyhát.

A játékidő 3 perc. Mivel a játékos Oculus Riftet, azaz virtuális valóság szemüveget használ, így nincs szükség kábelekre, szabadon mozoghat a 3x3 méteres térben.

A Nébih TISZTOGATÓ kipróbálható a VR-Parkban (Budapest, 1066 Budapest, Teréz krt. 62.). A mielőbbi bejutás érdekében kétnapos nyereményjátékot is indít a Nébih élelmiszerbiztonsági kampánya, az „Ételt csak okosan” Facebook oldalán.


(Fotó: Nébih_facebook)