Több mint 10 ezer gyermek kap édességcsomagot - csalad.hu
CSALAD.HU
Ahol otthon vagy!

Több mint 10 ezer gyermek kap édességcsomagot

MTI
2019. máj. 24. 5:40
Iskolást nevelünk

Több mint 10 ezer rászoruló gyermek juthat hozzá finomságokból összeállított adománycsomaghoz a május utolsó vasárnapján tartott gyermeknaphoz kapcsolódó eseményeken - közölte a Magyar Élelmiszerbank Egyesület.

Nem minden gyermek olyan szerencsés, hogy hozzájusson apró ajándékokhoz; számukra szeretnék felejthetetlenné tenni idén is a gyermeknapot - hívta fel a figyelmet az élelmiszerbank.

Az egyesület kiemelten kezeli a rászoruló gyermekeket, mivel úgy véli, hogy a nélkülöző csoportok közül az ő helyzetük a legkritikusabb: nehéz körülményeik az egész életükre kihatnak.

Már második éve működtetik azt a pályázati folyamatot, amelyben kiemelt időszakokban - gyermeknap, nyári táborok, karácsony - különleges finomságokat, édességeket juttatnak el a rászoruló gyermekekhez.

A szervezet 14 éve gyűjti össze azokat az ételeket, amelyek a kereskedelmi láncoknál vagy gyártóknál szezonalitás, túlrendelés vagy csomagolási hiba miatt felesleggé váltak, mégis biztonsággal fogyaszthatóak.

A szervezet által gyermeknapon kiosztott csomagok összértéke megközelíti a 16,5 millió forintot, amely csaknem 300 ezer nélkülözőnek jelenthet segítséget - olvasható a közleményben.