Új együttműködés indul a gyermekek kiszolgáltatottsága ellen - csalad.hu
CSALAD.HU
Ahol otthon vagy!

Új együttműködés indul a gyermekek kiszolgáltatottsága ellen

MTI
2019. okt. 22. 11:36
Iskolást nevelünk

Közösen lép fel a gyermekek internetes kiszolgáltatottsága ellen a Belügyminisztérium, az Országos Rendőr-főkapitányság és a Nemzetközi Gyermekmentő Szolgálat.

Az erről szóló együttműködési megállapodást Kontrát Károly, a Belügyminisztérium parlamenti államtitkára, Balogh János országos rendőrfőkapitány és Edvi Péter, a Nemzetközi Gyermekmentő Szolgálat (NGYSZ) elnöke írta alá kedden Budapesten.

Edvi Péter azt mondta, nagyon furcsának tartja, hogy a gyermekekről minden téren gondoskodnak, a kibertérben mégis magukra hagyják őket.

Balogh János országos rendőrfőkapitány azt mondta: maximálisan igyekeznek lépést tartani a kor kihívásaival. Hangsúlyozta, hogy a magyar rendőrségnek van a térség legnagyobb koncentrált, kifejezetten e célra létrehozott kiberbűnözés elleni egysége. A Készenléti Rendőrséghez tartozó egységben több mint százan dolgoznak – közölte.

Ezen felül – nemzetközi együttműködés keretében – olyan kapcsolatrendszert sikerült kialakítaniuk, amely napi szintű kapcsolatot jelent és tényleges fellépésre ad lehetőséget a gyermekek védelmében. A vezérőrnagy leszögezte: Magyarországnak e téren nincs oka szégyenkezni, de megjegyezte, hátra sem szabad dőlni, mert gyorsan változnak a feltételrendszerek.

(fotó: Shutterstock)