Újabb befogadó játszótér várja a gyerekeket - csalad.hu
CSALAD.HU
Ahol otthon vagy!

Újabb befogadó játszótér várja a gyerekeket

Szöveg és fotó: hirado.hu
2019. szept. 26. 9:08
Kisgyermeket nevelünk

Újabb „befogadó játszóteret” adtak át – ezúttal Budapesten, a VIII. kerületben. Ezeken a helyeken a fogyatékossággal élő és az ép gyerekek együtt játszhatnak, ami segíti az elfogadást és a társadalmi befogadást. A józsefvárosi a Cifrapalota nevet kapta – közölte az M1 Híradója.

Mozgássérült fiatalok próbálták ki elsőként Budapesten a Cifrapalota játszóteret, aminek minden elemét úgy alakították ki, hogy egészségesek és fogyatékkal élők egyaránt örömüket leljék benne.

Itt még a körhinta is akadálymentes, így bárki könnyedén és biztonságosan játszhat rajta. Lehet zenélni, homokozni, társas- és logikai játékot játszani. Ezeket úgy tervezték meg, hogy a látássérült gyerekeknek is élményt nyújthasson. Nagy hangsúlyt fektettek a megjelenesére is. Minden tárgy a népmesék világát tükrözi – hangzott el az M1-en.

– Azt gondolom, hogy fiatal korban lehet a legjobban a gyerekeket megtanítani arra, hogy ha a sérült gyermekek az ép gyermekekkel együtt tudnak játszani, onnantól kezdve nekik természetessé válik és a felnőtt korukban is teljes értékűen tudják ezeket a dolgokat kezelni – mondta Tóth Zoltán, mozgáskorlátozott.