Vége a széken alvásnak a gyermekkórházakban - csalad.hu
CSALAD.HU
Ahol otthon vagy!

Vége a széken alvásnak a gyermekkórházakban

MTI
2019. júl. 25. 12:37
Kisgyermeket nevelünk

A beteg gyerekükkel kórházban tartózkodó szülőknek szerzett be 379 ágyat az Állami Egészségügyi Ellátó Központ.

32 intézményben osztják szét a szülői ágyakat - jelentette be az ÁEEK főigazgatója.

Gondos Miklós a Szent Imre Egyetemi Oktatókórházban elmondta, a fenntartásukba tartozó kórházak igényei és a rendelkezésre álló források alapján 158 fotelágyat, 181 összecsukható és 40 fix ágyat terveztettek és gyártattak le, és megkezdték a kiszállításukat is.

A gyártáskor ügyeltek arra, hogy az ágyak megfeleljenek a hatályos jogszabályoknak, moshatók és fertőtleníthetők legyenek, ne akadályozzák a kórtermekben folyó munkát, és ne legyenek balesetveszélyesek - mondta a főigazgató.

Kiemelte: a szülőknek kényelmesebb elhelyezést biztosító ágyak hozzájárulnak a szülők és a gyerekek lelki egyensúlyának megteremtéséhez. A beszerzés 42 millió forint plusz áfából valósult meg.

Bedros J. Róbert miniszterelnöki megbízott, a Szent Imre Egyetemi Oktatókórház főigazgatója úgy fogalmazott, a középpontban mindig a beteg áll, és fontos, hogy a gyógyulásnak a családtagok is aktív részesei lehessenek, ezért minden kezdeményezést támogatnak, amely a betegellátást emberibbé, komfortosabbá teszi.

Kitért arra is, hogy a kormány az elmúlt időszakban jelentős egészségügyi fejlesztésekbe kezdett, amelynek részeként kórházakat újítanak fel, fejlesztik az informatikai parkot, új orvostechnikai eszközöket szereznek be és új centrumkórházakat építenek.


(kép: shutterstock)