Versekkel gyógyít a "patikus" - csalad.hu
CSALAD.HU
Ahol otthon vagy!

Versekkel gyógyít a "patikus"

transindex.ro
2020. jan. 9. 8:08
Életmód

Megnyílt a világ első olyan gyógyszertára, ahol pirulák helyett verseket írnak fel.

A Nyugat-angliai Shropshireben nyílt meg a világ első olyan gyógyszertára, ahol pirulák helyett verseket adnak a „pácienseknek”. A verspatika ötletét Deborah Alma brit költő találta ki, aki maga tevékenykedik „gyógyszerészként” az általa megálmodott létesítményben - írja a Transindex.ro a news.sky.com alapján.

A költő vallja, hogy az általa felírt versek segítenek a pácienseknek a stressz és a fáradtság leküzdésében, de a megtört szíveket is gyógyítják. Természetesen a verseket nem csak úgy találomra adja, nehogy valami mellékhatás miatt beüssön a gikszer.

A „gyógyszerésznek” állt költő egy konzultációra hívja a pácienseket, ahol feltesz nekik néhány kérdést, az egész folyamat pedig hasonlít egy valódi kivizsgáláshoz. Miután ez megtörtént, Alma terápiás verseket ír fel a pácienseinek, majd gyógyulni küldi őket.

A költő éveken keresztül dolgozott olyan betegekkel, akiket elmebajjal diagnosztizáltak. Elmondása szerint ekkor figyelte meg, hogy a versek milyen hatással vannak az emberekre. Hiszi, hogy a költészet képes megváltoztatni az emberek hangulatát és lekötni a figyelmüket. A verspatikához tartozik egy mentőautó is az Emergency Poet.


(Fotó: news.sky.com - a Transindex.ro portálról)