Virtuális kölyökkutyával ismerhetik meg az országot a gyermekek - csalad.hu
CSALAD.HU
Ahol otthon vagy!

Virtuális kölyökkutyával ismerhetik meg az országot a gyermekek

MTI
2019. jún. 13. 13:10
Iskolást nevelünk

A mobil applikációra és pecsétgyűjtő útlevélre épülő program főszereplője Kajla, a kíváncsi kölyök vizsla, akit követve 41 magyarországi látnivalót fedezhetnek fel a gyermekek – közölték a szervezők csütörtökön, Budapesti sajtótájékoztatón.

Országos turisztikai kampány indul, melynek célja, hogy az alsó tagozatos diákok megismerjék Magyarországot. Az útleveleket minden alsó tagozatos diák megkapja a tanév végén, amiben nemcsak pecséteket gyűjthetnek, hanem saját rajzaikkal, élménybeszámolóikkal is kiegészíthetik azt – tudatta Németh Anna, a programot kezdeményező Magyar Turisztikai Ügynökség vezérigazgató-helyettese.

Az útlevél mellett ingyenes készségfejlesztő mobilalkalmazás segíti a gyermekeket megyénként két-két, Budapesten három nevezetesség megismerésében. A 41 turisztikai nevezetesség közül példaként említette a Tihanyi apátságot, a Visegrádi fellegvárat, illetve a Fővárosi Állat- és Növénykertet.

A mobil alkalmazás feladatait fejlesztőpedagógusok dolgozták ki, az applikáció használatával a gyermekek játszva tanulnak Magyarország nevezetességeiről - tette hozzá Németh Anna.

A programhoz a MÁV is csatlakozott, így Kajla útlevéllel és diákigazolvánnyal júliusban ingyen utazhat a gyermek, kísérője pedig 33 százalékos kedvezményre jogosult – mondta Homolya Róbert, a MÁV Zrt. elnök-vezérigazgatója.