Virtuális sétával gyűjtenek fogyatékkal élő fiataloknak - csalad.hu
CSALAD.HU
Ahol otthon vagy!

Virtuális sétával gyűjtenek fogyatékkal élő fiataloknak

csalad.hu
2019. ápr. 18. 17:29
Életmód

Már csak alig hétezer kilométer hiányzik ahhoz, hogy a Liferay Hungary csapata Föld-kerülő virtuális sétája végéhez érjen és ezzel támogassa a Kézenfogva Alapítványt. A tavaly tavasszal indult mozgalomban négymillió forintot gyűjtenek össze a fogyatékos emberek munkavállalásának támogatására - közölte a szervezet.

2018 áprilisában indultak virtuális világkörüli túrára az IT-cégcsoport munkatársai. Húsz programozó állt össze és vállalta, hogy ahová csak lehet, gyalog közlekedik és többet mozog majd, mint korábban. Kerülik a liftet, tömegközlekedés és autózás helyett sétálnak, hétvégeken pedig túrákat szerveznek.


Lépéseiket lépésszámlálókkal követik, és így gyalogolnak együttesen 40.075 km-t, ami éppen annyi, mintha megkerülnék a Földet. Minden megtett kilométerrel konkrét adományt gyűjtenek: a virtuális világkörüli sétával 4 millió 75 ezer forintot szeretnének gyűjteni fogyatékos fiataloknak egy év alatt.


Az adomány egyrészt egy jótékonysági honlapon keresztül, másrészt rendszeres események szervezésével, harmadrészt a szervezet támogatásával gyűjtik össze. Egy világtérképen folyamatosan mutatják, merre járnak virtuálisan, így egészen olyan, mintha mi is éppen Afrika vagy Ausztrália gyalogútjait koptatnánk.


Jelenleg a csendes-óceáni szigetvilágban járnak, a következő néhány ezer kilométert Japánon és Szibérián keresztül teszik meg. Az elmúlt egy évben több olyan ingyenes rendezvényt is szerveztek, amelyen hivatásos utazók meséltek élményeikről Dél-Amerikától Afrikán át Szibériáig. Mindig éppen arról a kontinensről tartanak élménybeszámolót, ahol virtuálisan jár a Liferay csapata, így nemcsak a támogatásra, hanem a valós utazásra is kedvet kapnak az érdeklődők.


„Számomra mindig is fontos volt a testmozgás és az egészséges életmód, azonban eddig ezzel csak magamnak tettem jót. A Liferay Journey-nek köszönhetően azonban másoknak is segíthetek. Több mint 3500 km-t, azaz egy grönlandnyi távolságot sétáltam, mióta részt veszek a kezdeményezésben. A séta hatására nem csak hogy kevesebbet költök bérletre, hanem áprilisban tervezem életem első félmaratonját futni. Büszke vagyok, hogy a csapat részese lehetek és arra, hogy a cég víziója nem csupán egy hangzatos plakát a falon, hanem ezzel az összefogással valóban segítünk és hatással vagyunk mások életére” – mondja Bozóki Dominika, a Liferay Journey főszervezője.


A kezdeményezés weboldalán bárki követheti, merre jár éppen a csapat, és támogathatja is a nemes ügyet.