Család és KarrierPONT - csalad.hu
CSALAD.HU
Ahol otthon vagy!

Család és KarrierPONT

2020. febr. 21. 11:53
Család és KarrierPONTok (CSAK pontok)

2018-ban az országban 71 Család és KarrierPONT jött létre. A karrierpontok célja, hogy a kisgyermeket nevelő édesanyák és családjaik a gyermeknevelésből fakadó feladataik ellátása mellett is minél rugalmasabb megoldásokkal térhessenek vissza a munka világába. Ezzel szorosan összefügg a Család és KarrierPONT-ok azon küldetése, hogy az anyák munkaerőpiaci lehetőségeit képzésekkel, tréningekkel támogassák.

A karrierpontok elsősorban az olyan munkaképes korú női munkavállalókat várják, akiknek nehézséget okoz a munkába való visszatérés, a munka és magánélet összehangolása.

A karrierpontok munkatársai kiemelt figyelmet fordítanak a pályakezdő fiatal, a kisgyermekes és a nagycsaládos anyákra, valamint a gyermekeit egyedül nevelő édesanyákra, vagy az idős hozzátartozót gondozó hölgyek segítésére.

Ennek érdekében a szolgáltatások széles körét kínálják: egyrészt szociális, mentálhigiénés és HR-szakemberek segítségét lehet igénybe venni, másrészt a gyermek- és munkavállalás összeegyeztethetőségét megkönnyítő szakmai programokon, képzéseken vehetnek részt.