Hogyan tanulhatjuk meg az elengedés művészetét? - csalad.hu
CSALAD.HU
Ahol otthon vagy!

Hogyan tanulhatjuk meg az elengedés művészetét?

csalad.hu
2019. júl. 16. 10:32
Kríziskezelés /EFOP - 1.2.4./

Még ha nem is mindig vesszük észre, életünket végigkísérik az örömök mellett a veszteségek is, és ha meg akarjuk őrizni lelki egyensúlyunkat, meg kell tanulnunk az elengedés művészetét. Ezek azonban nem könnyű problémák, még a segítő szakmában dolgozóknak sem. Főleg, ha valaki tanult vagy önként választott hivatásában nap mint nap krízishelyzetbe került emberekkel foglalkozik. Feltehetnénk a kérdést: ki segít a segítőknek?

Többek között a fenti kérdésre is keresik a választ a szakemberek a „Kríziskezelő szolgálatok fejlesztése” projekt és az Ifjúságért Mentálhigiénés Szövetség (IMSZ) közös szakmai konferenciáján, október 27- 28-án, Győrött. A konferencián lehetőség nyílik az ifjúságot érintő mentálhigiénés problémák megelőzése és kezelése területén dolgozó szervezetek, szakemberek közötti párbeszédre.

Az Ifjúságért Mentálhigiénés Szövetség a 137-00 Ifjúsági Lelki Elsősegélyt működteti, a szolgáltatás biztosításában résztvevő tagszolgálatok ernyőszervezeteként. Koordinálja a tevékenységet, összefogja a tagokat, részükre szakmai hátteret biztosít.

Az IMSZ célja olyan színvonalas, mindenki számára elérhető, alacsonyküszöbű lelki elsősegély szolgáltatás biztosítása, amely hatékony segítséget jelent főként gyermekek, serdülők és fiatal felnőttek számára lelki egészségük védelmében, krízishelyzetek kezelésében, öngyilkosságok megelőzésében.

A konferenciára látogatók a „veszteség” és az „elengedés” témakörében szakmai előadásokon, workshopokon vehetnek részt.