Mindent a Családbarát ország projektről - csalad.hu
CSALAD.HU
Ahol otthon vagy!

Mindent a Családbarát ország projektről

Családbarát Ország Nonprofit Közhasznú Kft
2019. aug. 26. 14:06
Családbarát ország /EFOP - 1.2.6./

A. Családbarát ország projekt elsődleges célja, hogy a társadalomban erősödjön, általánossá váljon a családbarát értékrend.

A Családbarát Ország Nonprofit Közhasznú Kft 2021 tavaszáig szakmai programokkal, akciókkal, rendezvényekkel, fejlesztésekkel és képzésekkel kívánja tudatosítani a családi szféra társadalmi jelentőségét és a prevencióban betöltött szerepét. További cél a családok tájékozottságának növelése a családtámogatási és gyermeknevelést segítő lehetőségekkel kapcsolatban, a szakemberek felkészültségének növelése a családpolitika, a családi életre nevelés, valamint a kisgyermekek nappali ellátása területén, továbbá a nők munkaerő-piaci helyzetének javítása a generációkon átívelő együttműködés előmozdításával.

A családbarát értékrend formálása kommunikációs feladat is, az EFOP-1.2.6-VEKOP-17-2017-00001 kódszámú, Családbarát ország című projekt ezért átfogó, országos kampányok segítségével törekszik a negatív sztereotípiák felszámolására, amelyek egyúttal a szemlélet formálását és a tájékozottság szintjének növekedését eredményezik.

A Családbarát ország projekt ideje alatt megszülető gyermekek családjai babacsomagot kapnak, több, hátrányos helyzetű térség kisgyermekes családjához pedig kelengyecsomag formájában jut el támogatás. A program felelősei összeállítanak továbbá egy helyi, civil, egyházi és önkormányzati jógyakorlat-térképet, valamint több száz vállalkozás nyerheti el a Családbarát-védjegy minősítést egy újonnan kidolgozott követelményrendszer szempontjai alapján.

A Családbarát ország projekt céljai megvalósításának részeként szakmai támogatást nyújt a Védőháló a családokért EFOP-1.2.1-15 és a Nők a családban és a munkahelyen EFOP-1.2.9-17 pályázati felhívások kedvezményezettjei számára.


Kedvezményezett neve: Családbarát Ország Nonprofit Közhasznú Kft.

A projekt címe: Családbarát ország

A szerződött támogatás összege: 6 170 000 000 Ft

A támogatás mértéke: 100%

A projekt tervezett befejezési dátuma: 2021. április 30.

A projekt azonosító száma: EFOP-1.2.6-VEKOP-17-2017-00001

A pályázatról bővebben az alábbi elérhetőségen lehet tájékozódni: https://www.palyazat.gov.hu/efop-126-vekop-17-csaldbart-orszg

A projektoldal az alábbi linken érhető el: http://www.csaladbaratorszag.hu

Az üzeneteket az alábbi emailcímre várjuk: csaladbaratorszag@csbo.hu