csalad.hu - Ahol otthon vagy!
CSALAD.HU
Ahol otthon vagy!
További hírekcall_made

Elindult a Demencia-akcióterv

Demencia-akcióterv indult szakemberek részvételével az egyre elterjedtebb időskori betegség kezelésére – ismertette Beneda Attila, az Emberi Erőforrások Minisztériumának család- és népesedéspolitikáért felelős helyettes államtitkára az M1 aktuális csatorna műsorában.

További hírekcall_made

Sorra épülhetnek a biztonságos és szép bölcsődék – átadták az ötletpályázat díjait

– Soha nem volt akkor szükség a bölcsődékre, mint ma, és soha nem volt arányában annyi bölcsődei férőhely, mint most van – fogalmazott beszédében Novák Katalin család- és ifjúságügyért felelős államtitkár a Miniszterelnökség, az Emberi Erőforrások Minisztériuma, a Lechner Tudásközpont és a Kopp Mária Intézet a Népesedésért és a Családokért együttműködésében hirdetett bölcsődeépítési ötletpályázat díjátadóján.

További hírekcall_made

Megvehető bérlakásra vágynak a fiatalok

Családalapításra és akár harmadik gyermek vállalására is ösztönözné a fiatalokat, ha az általuk bérelt lakást bizonyos idő után megvásárolhatnák – idézte csütörtöki számában a Világgazdaság a Társaság a Lakásépítésért Egyesület bérlakásépítési programjához kapcsolódóan elvégzett közvélemény-kutatást.

További hírekcall_made

Átmenet a felnőttkorba – de hogyan?

„Soha nem látott félelem él ma a fiatalokban a családalapítással kapcsolatban. Ezért az most a legnagyobb kihívás, hogyan lehet a 21. században a családot, mint értéket elfogadhatóvá, szerethetővé tenni” – mondta a csalad.hu-nak Hölvényi György európai parlamenti képviselő az Átmenet a felnőttkorba című, Brüsszelben rendezett nemzetközi konferencia kapcsán.

További hírekcall_made

Fejlesztések a biztonságos születésért – átadták a Jahn Ferenc Dél-pesti Kórház felújított Koraszülött Részlegét

Ahol egy gyermek születik, ott család is születik – egyebek mellett így fogalmazott a család- és ifjúságügyért felelős államtitkár a Jahn Ferenc Dél-pesti Kórház felújított Koraszülött Részlegének átadóján. Novák Katalin elmondta, hogy Magyarországon 78 szülészeti osztály van, a cél az, hogy mindegyik egységesen magas színvonalú legyen. Ehhez összesen 10 milliárd forint fejlesztési forrást biztosít a kormány.

Falusi CSOKcall_made

Mindent a falusi CSOK-ról

Csaknem 2 500 magyarországi kistelepülésen elérhető használt lakás vagy ház vásárlásához és egyidejű bővítéséhez és/vagy korszerűsítéséhez, valamint már meglévő lakás vagy ház bővítéséhez és/vagy korszerűsítéséhez 2019. július 1. és 2022. június 30. között.

Családvédelmi Akciótervcall_made

CSOK-kölcsön

A CSOK mellé felvehető, legfeljebb 3 százalék kamatozású CSOK-kölcsönt már használt lakásra, házra is fel lehet venni. Két gyermek után 10 millió forintos, három vagy több gyermek esetén 15 millió forintos kölcsönt igényelhetnek a családok. Emellett megszűnik a használt lakásokra felvehető CSOK-ra vonatkozó 35 millió forintos értékhatár.

További hírekcall_made

„A magyar családpolitika hungarikum”

Sehol a világon nincs még egy olyan komplex, rugalmas és célzott támogatási rendszer, mint a magyar, ami ugyanakkor a szabad döntés lehetőségét is megadja a családalapítás és a gyerekvállalás kérdéseiben – fogalmazott egy budapesti konferencián a családpolitikáért felelős helyettes államtitkár.

Családvédelmi Akciótervcall_made

Nagyszülői GYED bevezetése

2020. január 1-től a még nem nyugdíjas nagyszülők is jogosulttá válhatnak gyermekgondozási díjra (GYED), ha vállalják, hogy részt vesznek unokájuk gondozásában, nevelésében, amíg a szülők dolgoznak. Ekkor a szülő helyett a nagyszülőt illeti meg a GYED. Egyszerre csak az egyik nagyszülő, de akár több – nem ugyanazon várandósságból született – unoka után is felveheti a juttatást.

Családvédelmi Akcióterv
Milyen családtámogatásokat kaphatnak az élettársak?

Milyen családtámogatásokat kaphatnak az élettársak?

2020. febr. 18. 10:03

„A párommal évek óta élettársi kapcsolatban élünk, közösen neveljük a gyermekeinket. A Családvédelmi Akcióterv mely kedvezményeire vagyunk jogosultak?” – fordult hozzánk kérdésével egyik olvasónk. Az alábbiakban összeszedtük az ezzel kapcsolatos tudnivalókat.

Támogatások, kedvezmények
Családi pótlék

Családi pótlék

2020. febr. 18. 8:11

A családi pótlék a gyermek születésétől kezdődően addig jár, amíg a gyermek köznevelési intézményben tanulmányokat folytat, legfeljebb annak a tanévnek a végéig, amelyben a 20. életévét betölti.

Anyasági támogatás

Anyasági támogatás

2020. febr. 18. 7:41

Anyasági támogatásra jogosult a kismama, az örökbefogadó és a gyám is, ennek részleteirő olvashat itt.

Ügyintézési kisokos
Egyszerűsödik az ügyintézés 2021-től

Egyszerűsödik az ügyintézés 2021-től

2019. nov. 27. 10:57

Csaknem automatikussá válik 2021 februárjától a gyermekszületéssel, a házassági névváltoztatással, az elhalálozással, valamint a jogosítványszerzéssel kapcsolatos ügyintézés – jelentette be a Belügyminisztérium önkormányzatokért felelős államtitkára szerdán Budapesten.

További hírek
Újabb családpolitikai terveket jelentett be a miniszterelnök

Újabb családpolitikai terveket jelentett be a miniszterelnök

2020. febr. 16. 15:44

A háromgyermekes anyák személyi jövedelemadó-mentessége és az ingyenes nyelvvizsga kibővítése is szándéka a kormánynak, de egyelőre „csak addig nyújtózkodhatunk, ameddig a takarónk ér” – jelentette ki a miniszterelnök évértékelő beszédében. Orbán Viktor hozzátette: Olyan országot kell építeni, ahol a párok akkor járnak jobban, ha gyermeket vállalnak.