175 ezer nagycsalád vásárolhat új autót - csalad.hu
CSALAD.HU
Ahol otthon vagy!

175 ezer nagycsalád vásárolhat új autót

MTI
2019. júl. 6. 10:43
Családvédelmi Akcióterv

175 ezer nagycsaládos háztartás van Magyarországon, amely jogosult a támogatás igénybevételére – közölte a Magyar Lízingszövetség. A szervezet várakozásai szerint jelentős plusz keresletet hozhat a bővülő magyar újautó-piacon a nagycsaládosok számára júliustól elérhető támogatás.

A kedvezmény elősegítheti, hogy csökkenjen a teljes magyarországi autópark 14 évet meghaladó átlagéletkora – olvasható a lízingszövetség közleményében. Fontos, hogy az állami támogatás önerőként beszámítható az új autó árába. Ugyanakkor a lízingszövetség felhívja a figyelmet arra, hogy ezeknél az ügyleteknél is hitelképesnek kell lenniük a vásárlóknak.

A szövetség adatai szerint Magyarországon évente a háztartások mintegy 2 százaléka vásárol új gépjárművet, és 175 ezer nagycsaládos háztartás van Magyarországon, amely jogosult a támogatás igénybevételére.

A lízingszövetség arra számít, hogy a támogatás nagy összege miatt a nagycsaládosok körében jelentősen megnő az autóvásárlási kedv, elképzelhető, hogy a több mint 3 évig elérhető támogatási program ideje alatt 10 százalékuk dönt az új autó vásárlása mellett – emelte ki Tóth Zoltán, a Magyar Lízingszövetség főtitkára.

Jelezte: ebben az esetben csaknem 18 ezer autóról lehet beszélni, amelyeknek akár 35-40 százaléka is lízingkonstrukció keretében kerülhet a gazdájához. Ez egyben jelentős mértékben hozzájárul a hazai gépjárműpark fiatalításához, a károsanyag-kibocsátás csökkentéséhez is – tette hozzá.