30 ezer család kaphatja meg a Falusi CSOK-ot - csalad.hu
CSALAD.HU
Ahol otthon vagy!

30 ezer család kaphatja meg a Falusi CSOK-ot

hellovidek.hu
2019. máj. 29. 10:05
Családvédelmi Akcióterv

Mintegy 150 milliárd forint értékben összesen 30 ezer család részesülhet Falusi CSOK támogatásban három év alatt a Takarék Csoport elemzői szerint.

A Takarék Csoport várakozásai szerint a Falusi CSOK-támogatások mintegy harmadát fogják kiközvetíteni, főként helyi beágyazottságuknak köszönhetően. A programban részt vevő mintegy 2500 település szinte mindegyikéről legfeljebb 15-30 percen belül elérhető egy takarék-fiók – közölte a pénzintézet.

Eddigi tapasztalataik alapján közölték: a Falusi CSOK újabb lendületet adhat a helyi családok gyermekvállalásának és otthonteremtésének, és segítheti a helyi, főként építőipari vállalkozások fejlődését.

A tanyákra is kiterjedő Falusi Családi Otthonteremtési Kedvezménynek köszönhetően az egygyermekes családok 600 ezer forint, a kétgyermekes családok 2 millió 600 ezer forint, a háromgyermekes családok pedig 10 millió forint vissza nem térítendő támogatást kapnak használt lakás vásárlására vagy annak korszerűsítésére, bővítésére.

A Falusi CSOK települések listájára 2486 hátrányosabb helyzetű, 5000 fős lélekszám alatti település került. A települési körbe az olyan ötezer lélekszám alatti helységek tartoznak, amelyek népessége 2003-2018 között csökkent, továbbá azok, amelyek a leghátrányosabb helyzetű járásokban találhatók.