A legtöbb forrást a gyermeket nevelő családok kapják - csalad.hu
CSALAD.HU
Ahol otthon vagy!

A legtöbb forrást a gyermeket nevelő családok kapják

MTI
2019. okt. 17. 14:16
Családvédelmi Akcióterv

A következő években a legtöbb forrást a gyermeket nevelő családokra, a Magyar falu programra és gazdaságösztönzésre fordítjuk – mondta Kocsis Máté, a Fidesz frakcióvezetője a tanácskozás szünetében sajtótájékoztatón, Balatonalmádiban.

A kormánypártok kétnapos kihelyezett frakcióülésén a Családvédelmi Akcióterv végrehajtásáról és bővítéséről, a gazdasági növekedés fenntartásának lehetőségeiről és a Magyar falu programról is szó volt.

Kocsis Máté kifejtette: a Családvédelmi Akciótervnek eddig négy pontja lépett életbe, és a kapcsolódó támogatási formákat több mint 65 ezren vették igénybe. A nagycsaládosok autóvásárlási támogatásával több mint 14 ezren éltek. A program továbbra is népszerű – értékelt a frakcióvezető.

Tárgyaltak a frakciók a gazdasági növekedés fenntartásával összefüggő kérdésekről, a munkahelyteremtésről és a további béremelésekről is. Téma volt továbbá a Magyar falu program, amely szintén rendkívül sikeres, az érintett települések 96 százaléka vette igénybe a támogatások valamely formáját - ismertette, jelezve: a következő időszakban a programra rendelkezésre álló forrásokat bővíteni szeretnék.