Családvédelmi Akcióterv: a többség a maximális összeget kérelmezi - csalad.hu
CSALAD.HU
Ahol otthon vagy!

Családvédelmi Akcióterv: a többség a maximális összeget kérelmezi

Magyar Hírlap
2019. aug. 22. 8:22
Családvédelmi Akcióterv

A július elsejei indulás óta több mint húszezren adtak be igénylést valamelyik támogatási formára, közülük tízezren a nagycsaládosok gépkocsivásárlásához nyújtott állami támogatást igényeltél – értesült a Magyar Hírlap.

– Családok tízezreinek az életét könnyíthetik meg a Családvédelmi Akcióterv támogatásai. Az a célunk, hogy ott segítsünk, ahol szükség van rá, a fiatalokat az önálló életkezdésben, a családokat pedig további gyermekek vállalásában – nyilatkozta a Magyar Hírlapnak Novák Katalin, az Emberi Erőforrások Minisztériumának (EMMI) család- és ifjúságügyért felelős államtitkára.

Hozzátette: a Családvédelmi Akcióterv július 1-jei indulása óta már több mint húszezren igényelték valamelyik támogatási formát. Az igénylők között akadnak olyan családok és házaspárok, akik több támogatást is igénybe vesznek. Babaváró támogatási szerződést mostanáig több mint kilencezret kötöttek, a legtöbben a maximálisan kérhető tízmillió forintot igényelték.

A nagycsaládosok gépkocsivásárlásához nyújtott állami támogatásra eddig csaknem tízezren nyújtottak be kérelmet, ötödüknél már a kedvező határozat is megszületett. Ugyancsak népszerű a jelzáloghitel-elengedés, sokan élnek ezzel a lehetőséggel is.

A Családvédelmi Akcióterv kapcsán felmerülő kérdések miatt eddig majdnem tizennégyezer megkeresést válaszoltak meg a 1818 kormányzati ügyfélvonal munkatársai.

(Fotó: Shutterstock)