Családvédelmi Akcióterv: nagy az érdeklődés Békés megyében - csalad.hu
CSALAD.HU
Ahol otthon vagy!

Családvédelmi Akcióterv: nagy az érdeklődés Békés megyében

beol.hu
2019. júl. 11. 9:55
Családvédelmi Akcióterv

Az első héten Békés megyében összesen több mint kétszázan igényelték a Családvédelmi Akcióterv valamelyikét, és több mint háromszázan érdeklődtek, kértek tájékoztatást az igénylés, ügyintézés folyamatáról, részleteiről – számolt be a beol.hu.

Egyre többen igénylik a Babaváró Támogatást és a Nagycsaládosok autóvásárlási támogatását. Csak ez utóbbiból több mint száz kérelem érkezett az elmúlt héten Békés megye tizenöt kormányablakába – adta hírül a beol.hu.

A kormányablakokban megjelenő ügyfelek külön menügomb segítségével tudnak sorszámot húzni, hogy az akciótervhez tartozó támogatásokkal összefüggő ügyeiket intézhessék – emlékeztetett a Békés Megyei Kormányhivatal.

Mint kiemelték, fontos tudnivaló, hogy a kormányablakokban terjeszthető elő a Babaváró Támogatáshoz, a CSOK-hoz, a Falusi CSOK-hoz és a jelzáloghitelhez nyújtott támogatáshoz szükséges és a biztosítotti jogviszony meglétét igazoló hatósági bizonyítvány iránti kérelem. Ugyancsak a kormányablakokban nyújtható be a Nagycsaládosok autóvásárlási támogatásának kérelme, melyet a hivatal továbbít a Magyar Államkincstárnak.

(fotó: Shutterstock)