Egyre nagyobb hatással van a CSOK az ingatlanpiacra - csalad.hu
CSALAD.HU
Ahol otthon vagy!

Egyre nagyobb hatással van a CSOK az ingatlanpiacra

GDN
2019. aug. 21. 9:35
Családvédelmi Akcióterv

Az állami támogatások egyre nagyobb hatással vannak az ingatlanpiacra, emelik az árakat, növelik a keresletet. Hatványozottan igaz lesz ez azokra a Falusi CSOK-listás falvakra, melyek közelében kisebb vállalkozások működnek vagy egyszerűen elérhető egy nagyobb város – fogalmazott Gadanecz Zoltán, a GDN Ingatlanhálózat alapító-tulajdonosa.

A kisebb települések piacát a CSOK-hatás kifejezetten megdobhatja, az árakat emelheti, hiszen nő a költözési kedv, ezáltal a kereslet is.

– Budapest, Balaton és Győr után a kisebb településeken lévő ingatlanok ára is növekedésnek indulhat. Sok olyan község van Magyarországon, ahol akár egymillió forintért házat lehet venni konyhabútorral, függönnyel együtt. Ezeken a helyeken a legjobb ingatlanok ára is 8-12 millió forint között mozognak, miközben egy ilyen ház építési költsége ma meghaladja a 30-40 millió forintot. Ebből pedig az következik, hogy az árak fölfelé fognak kúszni – fogalmazott Gadanecz Zoltán, a GDN Ingatlanhálózat alapító-tulajdonosa.

Hangsúlyozta: hatványozottan igaz lesz ez azokra a Falusi CSOK-listás falvakra, melyek közelében kisebb vállalkozások működnek vagy egyszerűen elérhető egy nagyobb város.

A szakértő mindazonáltal felhívta arra a figyelmet, hogy a nagyvárosokban is drágábban lehet majd ingatlanhoz jutni, példaként pedig Debrecent említette.

– Debrecenben a BMW ötezer embert foglalkoztat majd a most épülő gyárban. Az ilyen típusú fejlesztések hatására a közel 300 ezres lakosságú városban már közelítenek az árak a budapestiekhez, és úgy gondolom, hogy utol is fogják érni azt – véli Gadanecz Zoltán.