Érkezhetnek az ötletek a bölcsődetervezési pályázatra - csalad.hu
CSALAD.HU
Ahol otthon vagy!

Érkezhetnek az ötletek a bölcsődetervezési pályázatra

MTI
2019. okt. 24. 8:19
Családvédelmi Akcióterv

A bölcsődetervezési ötletpályázatra benyújtott munkák mintaként szolgálhatnak a beruházások során, de nem kötelező azokat teljesen felhasználni – közölte az Emberi Erőforrások Minisztériumának bölcsődei ügyek koordinációjáért felelős miniszteri biztosa az M1 aktuális csatornán.

Az építészeti ötletpályázat célja, hogy olyan gazdaságosan üzemeltethető intézmények jöjjenek létre, amelyek építészeti és nevelésmódszertani szempontból is megfelelőek, és támogatják a három év alatti gyerekek fejlődését – mondta Kovácsné Bárány Ildikó.

A pályázat során klasszikus, hagyományos bölcsődékre, valamint mini és családi bölcsődékre irányuló terveket várnak. A pályázatokat december 15-éig lehet benyújtani, az eredményhirdetés pedig 2020 januárjában lesz – tette hozzá.

A miniszteri biztos arról is beszélt, hogy idén bölcsődefejlesztésekre magyar és uniós forrásokból 104 milliárd forint áll rendelkezésre, 2020-ban pedig 11,5 milliárd forintot fordítanak erre a célra a költségvetésből.

A pályázat nyertesei között 12 millió forintot osztanak szét, a legjobb pályázatot 1,5 millió forinttal jutalmazzák – közölte Kovácsné Bárány Ildikó a Kossuth rádió Jó reggelt, Magyarország! című műsorában.

Továbbá a nyertes pályázatokat kiadványba gyűjtik, ezzel is segítve a beruházó szervezeteket és intézményeket.

(fotó: Shutterstock)