Falusi CSOK - csalad.hu
CSALAD.HU
Ahol otthon vagy!

Falusi CSOK

2020. febr. 21. 8:40
Ügyintézési kisokos

Igénylessel kapcsolatos információk

Mely településeken igényelhető a falusi CSOK?

A Magyar Falu Program keretében 2486 hátrányosabb helyzetű, legfeljebb 5000 fős lélekszámú településen igényelhető a falusi CSOK, a települések listája a www.kormany.hu oldalon elérhető.

Meddig igényelhető a falusi CSOK?

A program 2019. július 1-jével indult, és egyelőre három évig, 2022. június 31-ig lesz elérhető.

Mire használható fel a falusi CSOK?

A falusi CSOK használt lakás és ház vásárlására, illetve a megvásárolt ingatlan felújítására, korszerűsítésére, kibővítésére vehető fel.

Mekkora a falusi CSOK mértéke?

Ha már van egy gyermek a családban, vagy a szülők egy gyermeket vállalnak, 600 ezer forint, két gyermek esetén 2 600 000 forint, három vagy több gyermek esetén pedig 10 millió forint vissza nem térítendő támogatást kaphatnak. A támogatási összegek maximum fele költhető vásárlásra, a fennmaradó rész korszerűsítésre, felújításra fordítható. Így például a három vagy több gyermeket vállaló családok esetben, ha a megvásárolt ingatlan ára nem éri el az 5 millió forintot, akkor a fennmaradó összeg a 10 millió forintos keretig teljes mértékben felhasználható lesz felújításra, bővítésre.

Falusi CSOK mellé is jár az államilag támogatott lakáshitel?

Használt lakás vagy ház vásárlására és felújítására két gyermek esetén 10 millió forintos, három vagy több gyermek esetén 15 millió forintos kamattámogatott hitellehetőség áll majd rendelkezésre, míg meglévő ingatlan felújítása esetén ezen összegek fele, azaz két gyermeknél 5 millió, három vagy több gyermeknél 7,5 millió forint.

Jogosultsági feltételek

A támogatás igényléséhez erkölcsi bizonyítvánnyal igazolt büntetlen előélet és két év társadalombiztosítási jogviszony szükséges.