Falusi CSOK: 2700 szerződést kötöttek eddig - csalad.hu
CSALAD.HU
Ahol otthon vagy!

Falusi CSOK: 2700 szerződést kötöttek eddig

Magyar Nemzet
2020. jan. 30. 8:04
Falusi CSOK

Jóllehet vannak népszerű üdülőhelyek is a Falusi CSOK települései között, korántsem a Balatonnál veszik igénybe a legtöbben a támogatást, hanem Szabolcs-Szatmár-Bereg és Borsod-Abaúj-Zemplén megyében.

A Falusi Családi Otthonteremtési Kedvezmény (CSOK) első négy hónapjában csaknem 2700 támogatási szerződést kötöttek a családok – idézte Tállai András pénzügyminiszter-helyettes parlamenti írásbeli válaszát a Magyar Nemzet.

Az Orszá­ggyűlés honlapján elérhető dokumentum szerint 1016 kistelepülés között oszlottak meg a támogatások. Ez viszonylag jó arány ilyen rövid idő alatt, főként ha azt nézzük, hogy összesen 2486, az elmúlt években fogyó lélekszámú helységben lehet igényelni a támogatást 2019. július elseje óta.

Tállai András válaszában arra is kitért, hogy valamennyi megyében voltak már szerződéskötések, a legtöbb támogatási ügylet pedig Szabolcs-Szatmár-Bereg megye (360 szerződés) és Borsod-Abaúj-Zemplén megye (235 szerződés) településein mutatható fel. Sőt, e két megyében található szám szerint is a legtöbb olyan helység, ahol legalább egy család igényelte már a Falusi CSOK-ot.

Ezekből az adatokból az látszik, hogy bár a Balaton-parti és a Pest megyei települések a legkeresettebbek, ez csak az érdeklődéseket és a lehetséges adásvételek számát mutatja, nem pedig azt, hogy ezek közül hányan igényeltek Falusi CSOK-ot.

(fotó: Shutterstock)