Felpezsdül a vidéki ingatlanpiac a Falusi CSOK miatt - csalad.hu
CSALAD.HU
Ahol otthon vagy!

Felpezsdül a vidéki ingatlanpiac a Falusi CSOK miatt

hellovidek.hu
2019. máj. 30. 11:35
Családvédelmi Akcióterv

71 százalékkal növekedett az ingatlanhirdetések és az érdeklődések aránya országosan az elmúlt 3 hónapban. A legnagyobb mértékben, 19 százalékkal a községekben emelkedett az érdeklődések száma – közölte Balogh László, az ingatlan.com vezető gazdasági szakértője.

A legnagyobb mértékben Jász-Nagykun-Szolnok, Komárom-Esztergom, Heves, Baranya és Borsod-Abaúj-Zemplén megyében emelkedett az ingatlanhirdetések és érdeklődések aránya, volt, ahol megduplázódott a kereslet – idézi a szakértőt a hellovidek.hu.

Eddig a fővároson kívüli a legerősebb kereslet és kínálat a nagyvárosokban volt, de a vizsgált időszakban a feladott ingatlanhirdetések száma legnagyobb mértékben, 19 százalékkal a községekben emelkedett – tudatta Balogh László. A szakember szerint ez alapján arra lehet számítani, hogy hosszú évek után megmozdulhat a kistelepülések ingatlanpiaca is.

A július 1-jén életbe lépő Falusi CSOK egy komplexebb családtámogatási csomag része, amelyhez hozzátartozik az érintett területek infrastrukturális fejlesztése is.