Fűrész Tünde: a magyar családpolitika stabilitást ad - csalad.hu
CSALAD.HU
Ahol otthon vagy!

Fűrész Tünde: a magyar családpolitika stabilitást ad

MTI
2019. máj. 24. 9:25
Családvédelmi Akcióterv

A magyar családpolitika kiszámíthatóságot és stabilitást ad a családoknak, folyamatosan bővül, és jóval több lehetőséget biztosít, mint ami Európa más országaiban elérhető – mondta a KINCS elnöke az M1 aktuális csatornán.

A Kopp Mária Intézet a Népesedésért és a Családokért szervezet összehasonlította 45 európai ország családpolitikáját, az eredményekből pedig kiderült, hogy a magyar családpolitikában sok olyan eszköz van, ami hungarikumnak számít, tehát máshol nem található meg. Ilyen például a július 1-jén induló babaváró támogatás és a négygyermekes anyukák szja-mentessége – közölte a KINCS elnöke.

– Magyarország egyre családbarátabb, a gyermekvállalási kedv stabil, az adatok szerint száz párnak 149 gyermeke születik. Ez a szám 2011-ben 123 volt, a KSH adatai szerint pedig ha ez az érték maradt volna, 88 ezerrel kevesebb gyermek született volna – ismertette.

Kitért arra is, hogy Magyarországon a Családi adókedvezményt minden gyermeket nevelő család igénybe tudja venni, a Családi otthonteremtési kedvezmény (CSOK) pedig egyedülálló, mert ha van is lakhatási támogatás más európai országokban, ahhoz nem adnak segítséget, hogy a családok önálló lakást tudjanak vásárolni.