Johannes Singhammer: A család otthont biztosít, és fejleszti a gyerekeket - csalad.hu
CSALAD.HU
Ahol otthon vagy!

Johannes Singhammer: A család otthont biztosít, és fejleszti a gyerekeket

szöveg: Szondi Réka, fotó: Förster Tamás
2019. szept. 5. 15:29
Budapesti Demográfiai Csúcs

A digitalizáció, a globalizmus és a mesterséges intelligencia mellett a demográfia határozza meg országaink jövőjét, mindemellett az, ahogyan mi magunk a családtagjainkkal bánunk, valamint, hogy hány gyerek születik és mennyire erős a család jelenléte az államon belül – mondta Johannes Singhammer, a Bundestag volt alelnöke.

For the English version follow: Johannes Singhammer: A family gives you a home and boosts the abilities of children

– Akadnak olyanok, akik szerint a család már nem olyan fontos, mert pótolható úgy, ha átfogó állami szolgáltatáscsomagokat biztosítunk. Viszont tudjuk, hogy mindez nem képes pótolni az érzelmeket. A család otthont biztosít, és fejleszti a gyerekeket, a férfi és nő közössége, akik gyermeket terveznek.

Németországban az elmúlt évtizedekben több ember halt meg, mint amennyi született, ám ennek ellenére a lakosság száma nem csökkent, hanem nőtt. Egy új előrejelzés szerint a következő 2-3 évben 1,2 millió fővel bővül az ország lakossága, hiszen bevándorlók érkeznek.

– Ezzel az a probléma, hogy a bevándorlók a hazájukból hiányozni fognak. Ha ukránok ápolják az idős német állampolgárokat Németországban, akkor ki ápolja az Ukrajnában élő időseket – tette fel a kérdést Johannes Singhammer. – Nem lehet az a jövő, hogy az egyes országok más országok demográfiai problémáit exportálják. Mindenkinek a saját demográfiai problémáit kell megoldani – jelentette ki a Bundestag volt alelnöke.

(fotó: Förster Tamás)