Kásler Miklós: A világban már magyar modellről beszélnek - csalad.hu
CSALAD.HU
Ahol otthon vagy!

Kásler Miklós: A világban már magyar modellről beszélnek

Muhari Judit, fotó: Förster Tamás
2019. szept. 5. 15:18
Budapesti Demográfiai Csúcs

Az emberi erőforrások minisztere arról beszélt a III. Budapesti Demográfiai Csúcson, hogy nemzeteink jövőjéről, gyermekeink sorsáról van szó, a demográfiai folyamatok követése sorskérdés.

For the English version follow: Miklós Kásler: The world was already speaking of a “Hungarian model”

Kijelentette: az Európából és a nagyvilágból érkező előadók azt közvetítették, hogy mások ugyan a problémák és a megoldási lehetőségek, de a cél mindenhol az, hogy megtalálják a megoldást. Sok helyen érezhető, hogy a klasszikus értékek fellazulása a társadalmi értékek széteséséhez vezetett.

Orbán Viktor miniszterelnök szavaira utalva kijelentette: vissza kell térni a gyökerekhez, a keresztény értékekhez, a hithez, a családhoz, a hagyományokhoz, az ősök és a leszármazottak tiszteletéhez.

– Az asszonyok szülni akarnak, ha késztetésük van rá, ha úgy nevelik őket, hogy a gyermek érték, és gondoskodni akarnak az emberi faj fennmaradásáról. Amennyiben ezt a szemléletet vissza lehetne emelni abba a helyzetbe, amelyben a legutolsó évtizedig volt, akkor a probléma azonnal megoldódna. A kormány ehhez annyit tud hozzátenni, hogy biztosítja a materiális feltételeket. Vagyis aki szülni akar, az megteheti, ennek nem lesz anyagi akadálya.

Mint mondta, Magyarországnak családbarát kormánya van, minden döntésnél prioritást élvez, hogy annak milyen hatása van a családokra. Az alaptörvényben lefektetett jogokkal, a családtámogatással biztosítja a kormány, hogy a demográfiai probléma megoldódjon. Népszerűsíti a családokat az oktatás, a nevelés és a társadalmi megnyilvánulások minden területén. A Családvédelmi Akciótervvel összefüggésben megjegyezte: a világban már magyar modellről beszélnek.