Megerősítheti a családokat a digitalizáció - csalad.hu
CSALAD.HU
Ahol otthon vagy!

Megerősítheti a családokat a digitalizáció

MTI
2019. szept. 19. 14:44
További hírek

A digitalizációtól és az okos városoktól "olyan fejlesztéseket szeretnénk látni", amelyek megerősítik a családokat, a kis- és közepes vállalkozásokat, valamint képesek a magyar kultúra megerősítésére, kiterjesztésére – hangsúlyozta a Miniszterelnökség közszolgálatért felelős államtitkára.

Közös társadalmi cél, hogy Magyarország 2030-ra Európa legélhetőbb országa legyen – mondta Tuzson Bence a Nemzeti Közszolgálati Egyetemen rendezett Civitas Sapiens '19 - Okos Város szakmai konferencián tartott nyitóelőadásában.

Hozzátette: ennek megvalósulásához több területen is komoly előrelépésre van szükség, többek között a családtámogatásra, a kkv-k, továbbá "az összetartó erő, a kultúra" megerősítésére.

Ehhez a "szigetszerű" korszerűsítések helyett komplex, nagy fejlesztésekre van szükség, hogy Magyarországnak ne legyenek olyan területei, amelyek lemaradnak.

– Arra kell törekednünk, hogy minden fejlesztés abban az irányba hasson, hogy az állam szolgáltatásait a lehető legkisebb településen is el lehessen érni – hangsúlyozta Tuzson Bence.