"Minden élethelyzetben segíthet az akcióterv" - csalad.hu
CSALAD.HU
Ahol otthon vagy!

"Minden élethelyzetben segíthet az akcióterv"

mti
2019. júl. 2. 9:07
Támogatások, kedvezmények

Nagy az érdeklődés a Családvédelmi Akcióterv hétfőn életbe lépett elemei iránt, az érintettek közül már sokan elkezdték a támogatásigényléshez szükséges igazolások begyűjtését - mondta az Emberi Erőforrások Minisztériumának parlamenti államtitkára.

Az M1 aktuális csatornán hangsúlyozta: a legnépszerűbb intézkedés valószínűleg a júliustól életbe léptetett 10 millió forintos Babaváró Támogatás lesz, amely három gyermek születése esetén vissza nem térítendő támogatássá alakul.

Ez nagyban segít azoknak a pároknak, akik gyermekeik megszületése előtt anyagi biztonságot szeretnének magukénak tudni - fűzte hozzá.

Javítja a komfortérzetet és az életminőséget

Az autóvásárlási támogatás is nagy segítség lehet a családoknak, hiszen új autó vásárlásához 50 százalékos, maximum 2 és fél millió forintos támogatást nyújt az állam. A családok komfortérzetét és életminőségét is javítja, ha könnyen, kényelmesen tudnak együtt utazni - mondta.

Rétvári Bence a Kossuth Rádió Jó reggelt, Magyarország! című műsorában azt mondta, nincs olyan élethelyzet, amelyben a családvédelmi akció valamely intézkedése ne segítene, a gyermekvállalás előtt, illetve ingatlanvásárlás előtt állóknak, a sokgyermekeseknek, és a családbővítésen gondolkozóknak is támogatást jelent a csomag.