Népszerű a Babaváró Hitel - csalad.hu
CSALAD.HU
Ahol otthon vagy!

Népszerű a Babaváró Hitel

Magyar Nemzet
2019. okt. 4. 6:37
Családvédelmi Akcióterv

Minden eddiginél nagyobb volt a Babaváró Hitel népszerűsége augusztusban a jegybank friss statisztikái szerint. Szakértők úgy látják, az ősz még erősebb lehet a lakossági hitelezés terén.

Augusztusban fölöttébb jelentős összeget, mintegy 110 milliárd forintot folyósítottak a bankok az akár tízmillió forint összegű Babaváró Hitelből, ami 68 százalékkal több, mint egy hónappal korábban – idézte a Magyar Nemzeti Bank (MNB) legfrissebb adatait a Magyar Nemzet.

A hitelkonstrukció népszerűsége meglátszik a lakáshitel-folyósításokon is: míg idén átlagosan a hazai lakosság 76 milliárd forintnyi új lakáskölcsönt vett fel havonta, addig augusztusban ez 68,2 milliárd forint volt, ami 12 százalékkal kevesebb a júliusi 77,2 milliárdos folyósítási összegnél.

Pedig a banki ajánlatok továbbra is csábítóak: az átlagos hitelköltség-mutató tovább csökkent augusztusban a személyi kölcsönöknél (13,62 százalék), de a lakáshiteleknél is hónapok óta a mélyben vannak (5,04 százalék). A Babaváró Hitel ellenére az ősz erős lesz a hitelezés terén, főleg a fogyasztási kölcsönöknél és az áruhiteleknél várható felfutás, ennek oka az ünnepi időszak közeledte.