Novák Katalin: egyre nagyobb az érdeklődés Németországban a magyar családpolitika iránt - csalad.hu
CSALAD.HU
Ahol otthon vagy!

Novák Katalin: egyre nagyobb az érdeklődés Németországban a magyar családpolitika iránt

MTI, fotó: Plette Péter
2020. jan. 14. 9:14
Családvédelmi Akcióterv

Egyre nagyobb az érdeklődés Németországban a magyar családpolitika iránt – mondta Novák Katalin a közmédiának hétfőn Berlinben.

Az Emberi Erőforrások Minisztériumának család- és ifjúságügyért felelős államtitkára vezető német politikusokkal tárgyalt, és részt vett A munkavállalás és a család összeegyeztethetősége mint a gazdaság és a politika közös feladata című tanácskozáson, amelyet a német ipari és kereskedelmi kamarák szövetségének (DIHK) közreműködésével szerveztek.

A gazdasági szereplőkre is szükség van a családbarát politikához

Nyilatkozatában kiemelte: a kormányzat mellett számos további szereplő hozzájárulása is szükséges a "családbarát politikához". Köztük vannak a gazdasági szereplők is, és "azt látjuk, hogy a gazdasági együttműködés Magyarország és Németország között remek" – mondta az államtitkár.

Magyarország vonzó a német tőkének, vonzó a piaci környezet, a munkaerő és az a sok lehetőség, amelyet egy német vállalat Magyarországon talál. Igen eredményesek is a német cégek magyarországi beruházásai, és "azt szeretnénk, ha ezt az együttműködést minél erősebb politikai szövetség is támogatná" – húzta alá Novák Katalin.