Novák Katalin: nem kell rohanni - csalad.hu
CSALAD.HU
Ahol otthon vagy!

Novák Katalin: nem kell rohanni

TV2, M1
2019. júl. 10. 7:58
Családvédelmi Akcióterv

Mindenki gondolja át kétszer a terveit, mert komoly döntéseket kell meghozni akár egy új autó vásárlásánál, akár a gyermekvállalás mellett köteleződnek el. Nem kell rohanni, de ha úgy gondolják, hogy ez jó nekik, akkor éljenek a lehetőségekkel – tanácsolta Novák Katalin család- és ifjúságügyért felelős államtitkár a Családvédelmi Akciótervvel kapcsolatban a TV2 Mokka című műsorában.

– Túl vagyunk az első héten, és mondhatjuk, hogy a várakozásoknak megfelelően nagyon nagy az érdeklődés mind a Babaváró Támogatás, mind a Nagycsaládosok autóvásárlási támogatása iránt, a kibővült, használt lakásra is felvehető CSOK-kölcsön, és a jelzáloghitel-elengedés is népszerű – közölte az államtitkár.

– Nagyon átgondolják a fiatalok, amikor a Babaváró Támogatást igényelnek, és felkészültek. Látszik az, hogy nem mondjuk világkörüli útra szeretné költeni ezt a pénzt, hanem tudják azt, hogy befektetik, vagy otthonteremtésre használják majd fel ezt az összeget – osztotta meg Novák Katalin banki szakértőkkel és másokkal folytatott beszélgetések tapasztalatát.

A Nagycsaládosok autóvásárlási támogatásával kapcsolatban úgy fogalmazott: Nagyon jó tárgyalási pozícióban vannak most a nagycsaládosok, hiszen gyakorlatilag egy új piac jelent meg az autóvásárlás terén, és ebből a jó tárgyalási pozícióból jó feltételeket tudnak kiharcolni, jobb konstrukciókkal kínálják nekik az autókat.

– A hosszútávú célkitűzésünk az lenne az intézkedésekkel, ha a magyarság ismét egy fiatalodó nemzet lehetne, ha nem idősödnénk, hanem fiatalodnánk, ha nem fogynánk, hanem gyarapodnánk. A rövid- és középtávú cél pedig az, hogy a fiatalok könnyebben tudjanak gyermeket vállalni és korábban tudjanak gyermeket vállalni, ne kelljen hosszú éveket várniuk azzal, hogy megalapozzák azt az egzisztenciát, amely mellett már mernek családalapításba fogni – ezt pedig az M1 Ma reggel című műsorában mondta az államtitkár.