Rövidesen megjelennek a falusi CSOK részletszabályai - csalad.hu
CSALAD.HU
Ahol otthon vagy!

Rövidesen megjelennek a falusi CSOK részletszabályai

MTI/origo.hu
2019. ápr. 24. 7:10
Falusi CSOK

Bár a program július elsején kezdődik, máris óriási az érdeklődés – nyilatkozta Gyopáros Alpár, a Miniszterelnökséghez tartozó Modern városok program, valamint az újonnan indult Magyar falu program kormánybiztosa az Origón szombaton megjelent interjúban.

– A cél a lehető legszélesebb körben elérhetővé tenni a falusi családi otthonteremtési programot (CSOK), ugyanakkor kizárni a visszaéléseket. Egyes becslések szerint a falusi CSOK révén akár 100 milliárd forint is a kedvezményezett családokhoz kerülhet – közölte a kormánybiztos. – A polgári kormány számára fontosak a vidéken élő emberek, ezért a Magyar falu program soha nem látott léptékű támogatásokat irányoz elő a kistelepülések számára.

– A kedvezményezetti kör alapját nem a települési jogállás, hanem a népességszám határozza meg, így a határ 5000 főnél lett meghúzva. Összesen a hazai települések 90 százaléka része a Magyar Falu Programnak, ami közel 2900 települést jelent. Ezek nagy részének sajnos csökken a népessége – jegyezte meg Gyopáros Alpár.

A teljes interjút az origo.hu-n olvashatja.