Sok család számol az életbe lépő támogatásokkal - csalad.hu
CSALAD.HU
Ahol otthon vagy!

Sok család számol az életbe lépő támogatásokkal

Magyar Hírlap, fotó: Förster Tamás
2019. jún. 30. 14:00
Családvédelmi Akcióterv

Hatalmas érdeklődés mutatkozik a nagycsaládosok körében a július elsejével életbe lépő családtámogatási elemek iránt.

A Nagycsaládosok Országos Egyesületének elnöke a Magyar Hírlapnak elmondta, hogy minden, a napokban életbe lépő elem iránt egyaránt nagy az érdeklődés a NOE tizenkétezer családot számláló közösségében.

Kardosné Gyurkó Katalin emlékeztetett, hogy július elsejétől lehet majd igénybe venni a hétpontos családvédelmi akciótervből a babaváró támogatást, a családi otthonteremtési kedvezményhez (csok) kapcsolódó kedvezményes hitelt a használt ingatlanok vásárlásához, a jelzáloghitelek egy részének elengedését, valamint a nagycsaládosok autóvásárlási támogatását.

Az utóbbiról szólva a NOE elnöke elárulta: a szervezet már tavasszal rendezett egy kétnapos hétvégét annak érdekében, hogy a családok lehetőséget kapjanak a két és félmillió forintos támogatás részleteinek megismerésére. A rendezvény, amelyen tizenhárom autómárka családi autóját lehetett kipróbálni, több mint tízezer látogatót fogadott, így az érdeklődésre való tekintettel október folyamán ismét megrendezhetik az eseményt.

Hétfőn a NOE honlapjára felkerült egy, kifejezetten az autóvásárlással kapcsolatos ügyintézést segítő menüpont. Itt számos segítő kérdés és információ mellett már most, a kedvezmény életbe lépése előtt néhány nappal helyet kapott az a formanyomtatvány is, amelyet a támogatás igénybe vétele során a családoknak be kell nyújtaniuk az államkincstárhoz.

Kardosné Gyurkó Katalin hozzátette: a jelzáloghitel elengedésére vonatkozó támogatások elsősorban a fiatalabb, de már több gyermeket nevelő családokat érdeklik. A maximum tízmillió forintos babaváró támogatás szintén komoly érdeklődésre tart számot a szervezet körében.