Több mint egy tábor! - csalad.hu
CSALAD.HU
Ahol otthon vagy!

Több mint egy tábor!

erzsebettaborok.hu
2019. máj. 22. 6:40
Erzsébet táborok

Tudja mit takar az Erzsébet Táborok program, hogy kik és miként vehetik igénybe? Itt minden kérdésére megtalálja a választ!

Az Erzsébet Táborok Magyarország legnagyobb gyermek-táboroztatási programja, amelyet 2016 óta az Erzsébet a Kárpát-medencei Gyermekekért Alapítvány valósít meg közfeladatként az Erzsébet-programról szóló törvény alapján. Az Alapítvány Magyarország Kormányának támogatásával számos tábort szervez és megannyi gyermekprogramról gondoskodik egész évben. Legyen szó hagyományőrzésről, a sport, az életmód, a kultúra, a művészet vagy a tudományok területéről: széles programkínálat, évről évre egyre több lehetőség és rengeteg élmény várja a gyermekeket – napközi és ottalvós táborok, osztálykirándulások, családi hétvégék, továbbá országos rendezvények is a tartoznak az Erzsébet Táborokhoz. Az ottalvós Erzsébet-táborokba Kárpátaljáról, Ukrajnából, Erdélyből, a Felvidékről és Délvidékről is érkeznek tanulók.

Előző évek eredményei

Az Emberi Erőforrások Minisztériumának együttműködésével az Erzsébet Táborok programjain 2016-ban közel 90 ezren vettek részt, 2017-ben ez a szám már meghaladta a 100 ezret, 2018-ban pedig több mint 126 ezerre emelkedett a résztvevők száma.

Helyszínek, programok

A Balaton-partján több ezren vakációzhatnak egy időben, míg több tízezer diák nyári programjairól és étkezéséről közvetlenül a lakóhelyen, a Napközi Erzsébet-táborok által gondoskodik az Alapítvány. A nyári táborok mellett ottalvós osztálykirándulásokon, továbbá karácsonyi eseményeken is részt vehetnek a gyermekek. Az Alapítvány hosszú távú koncepció mentén szervezi a táborokat és a programokat, amelyek jellemzően a tulajdonában lévő zánkai és fonyódligeti táborhelyeken valósulnak meg. Ezeknek a Balaton-parti táboroknak az üzemeltetését az Alapítvány kizárólagos tulajdonában álló Erzsébet Táborok Kft. (1134 Budapest, Váci út 35. V. em.; adószám: 25510410-2-41; ügyvezető: Ledvényi Csaba) végzi.

Fontos tudnivalók

A táborokba online felületen jelentkezhetnek többek között a köznevelési-, gyermekvédelmi- és egészségügyi intézmények, családsegítő szolgálatok és központok. A résztvevők számára minden szolgáltatás és program ingyenes, és az egész napi étkezésük is biztosított. Továbbá számos szakember, a Balatonnál vakációzók esetében pedig gyermekorvosi ügyelet, mentő-, vízimentő- és biztonsági szolgálat óvja a gyermekek testi és lelki épségét. Az Erzsébet Táborokhoz gyógyító táborok is tartoznak, amelyeknek az Alapítvány partner-táborhelyszínei adnak otthont.

Ha arra kíváncsi, hogy pontosan milyen programok indulnak idén, mely helyszíneken és kiket várnak, akkor az Erzsébet Táborok oldalára kattintva minden fontos információt megtalál.