Több mint 800 millió forint várja a tehetséges fiatalokat - csalad.hu
CSALAD.HU
Ahol otthon vagy!

Több mint 800 millió forint várja a tehetséges fiatalokat

csalad.hu
2019. júl. 26. 10:01
Támogatások, kedvezmények

Újabb 848,5 millió forintra pályázhatnak szeptember 6-ig a hazai és határon túli köznevelési intézmények, alapítványok, közalapítványok, nonprofit gazdasági társaságok, egyházi és civil szervezetek a Nemzeti Tehetség Program keretében.

Az első körben megjelent felhívásokra minden eddiginél nagyobb volt az érdeklődés.

A pályázatokkal egyebek között matematikai, természettudományos és digitális kompetenciák erősítését szolgáló tehetségsegítő, művészeti tehetséggondozó és óvodai tehetség-kibontakoztató programok, valamint a kiemelkedően tehetséges fiatalok példaértékű innovációjának támogatására nyílik lehetőség. Emellett hazai, valamint Kárpát-medencei szervezésű hagyományos és online tanulmányi, továbbá művészeti versenyek is támogatásban részesülhetnek.

A népszerű Nemzet Fiatal Tehetségeiért Ösztöndíjra 8–35 éves korosztály pályázhat július 31-ig. Az akár 1 millió forintos támogatással a hazai és határon túli, kivételesen tehetséges fiatalok kaphatnak esélyt tehetségük kibontakoztatására. 2019-ben minden eddiginél nagyobb, 3,3 milliárd forint jut a költségvetésben a Nemzeti Tehetség Program pályázataira. A források egy részét a személyi jövedelemadóból származó egyszázalékos felajánlások biztosítják.

További információk: https://nemzetitehetsegprogram.hu/


(kép: shutterstock)