Továbbra is a babaváró támogatást keresik a legtöbben - csalad.hu
CSALAD.HU
Ahol otthon vagy!

Továbbra is a babaváró támogatást keresik a legtöbben

MTI
2019. júl. 8. 5:00
Családvédelmi Akcióterv

A családvédelmi akcióterv hozzájárul, hogy a fiatalok hamarabb, és több gyermeket vállaljanak – jelentette ki a Kopp Mária Intézet a Népesedésért és Családokért elnöke.

Fűrész Tünde az M1-en elmondta, a diákhitel, a babaváró támogatás, a hallgatói gyermekgondozási díj arra ösztönzi a fiatalokat, hogy hamarabb merjenek belevágni a családalapításba. – A nagyszülői gyed pedig azt teszi lehetővé, hogy a generációk jobban segíthessék egymást.

Hozzátette: egyre többen kötnek házasságot is: míg 2010-ben 35 ezren, tavaly több mint ötvenezren házasodtak össze. Emellett hatvan éve nem váltak el olyan kevesen - 16 500-an -, mint 2018-ban.

Közben a Miniszterelnökség közszolgálatért felelős államtitkára a Kossuth rádió reggeli műsorában arra hívta fel a figyelmet, hogy a falusi csok által érintett 2500 településen fogy a magyar lakosság, ezért segíteni kell az ottani családok életét.

többen már meg is kapták a tízmilliós babaváró támogatást

Tuzson Bence az M1-en arról nyilatkozott, hogy az eddigi tapasztalatok szerint, a családvédelmi akcióterv négy, július 1-jén elindult eleme közül a babaváró támogatás a legnépszerűbb. – Három nap alatt eddig összesen 5500-an nyomták meg a családvédelmi akciótervhez kapcsolódó sorszámhúzó gombot a kormányablakokban, és többen már meg is kapták a tízmilliós babaváró támogatást. Hangsúlyozta: az ügyintézés továbbra is „ flottul" megy, az emberek felkészülten érkeznek a kormányablakokba, és átlagosan fél órát töltenek ott.